Miten onnistuu allergian hoito homeopatian keinoin?

Jälleen on koittanut se aika vuodesta, kun räystäiden ohella nenät tippuvat, silmät kutisevat ja hengitys on hankalaa. Allergiat sekä yliherkkyys pääsevät valloille ja homeopatia on taas tarpeen. Aiheuttajana voi toki olla katupöly, eteläiset pähkinäpensaat, leppä tai muut ilman pienhiukkaset – mutta miksi elimistöllämme on niin valtava tarve ylireagoida jokavuotisiin tapahtumiin? Olemmeko oman stressimme myötä ajaneet kehomme ”puun ja kuoren väliin ns. ylikuntotilaan, jossa kaikki alkaa ”ärsyttää ja aiheuttaa oireita? Emmekö oikeasti ehdi enää pysähtyä kuulostelemaan omaa vointiamme ja jaksamistamme jolloin elinjärjestelmämme joutuu tekemään ”pysähtymiskäskyn puolestamme, juuri silloin kun se huonoiten sopii aikatauluihimme.

Allergia & yliherkkyys ja homeopatia

Homeopaatin silmin erilaiset yliherkkyydet ja allergiaoireet voidaan hyvinkin nähdä kehomme avunhuutoina tilanteissa, joissa se ei enää jaksa kannatella meitä ilman tukea. Oireilu voi alkaa tukkoisuutena ja vetämättömyytenä johtaen käheyteen ja hengen ahdistukseen tai pienoisena niiskutuksena ja nenän valumisena yltyen voimakkaiksi aivastelupuuskiksi ja silmiä turvottavaksi kutinaksi. Yhtä kaikki elo tuntuu hankalalta eikä luonnon heräämisen seuraaminen ja valon määrän lisääntyminen tuokaan sisäistä päivänpaistetta arkeemme.

Tukalaa oloa voi helpottaa paitsi hävittämällä oireilun hetkellisesti erilaisin homeopaattisin estolääkkein, myös muuten kuin homeopaattisin keinoin, vahvistamalla kehoa monipuolisesti ravintolisien avulla.  Hoitamalla perimmäistä syytä ja oireiden syntymekanismeja esimerkiksi klassisen homeopatian avulla saa pysyvää apua. Nimittäin homeopatialla hoidettaessa kestävimmät tulokset saadaan, kun hoito perustuu ns. rakennehoitoon. Tällöin elimistön puolustusjärjestelmää (homeopaattisesti puhutaan elämän voimasta) aletaan tukea yksilöllisesti, kunkin oman oire- ja reaktiokokonaisuuden perusteella valitulla homeopaattisella lääkeaineella hyvissä ajoin ennen allergiakauden alkua.

Homeopaattisen hoidon jatkaminen pitkäaikaisten tulosten saavuttamiseksi

Hoitoa jatketaan allergiakauden yli tarpeen mukaan homeopaattista lääkeainetta ja annostelurytmiä vaihdellen. Välillä lääkeainetta voi olla tarpeen ottaa kerran päivässä, välillä kerran kahdessa tai kolmessa viikossa – sen mukaan, miten kehomme milloinkin reagoi. Homeopatiassa tämä on normaalia! Pääsääntöisesti seuraava allergiakausi on jo huomattavasti helpompi, jolloin homeopaattiselle lääkeaineelle on kenties tarvetta vain oireiden akutisoituessa kerran pari allergiakauden aikana. Tämän jälkeen oireet jäävät usein tyystin pois tai palaavat hetkellisesti muistuttamaan itsestään stressin tai suurten elämänmuutosten kohdatessa.

 

Allergia, yliherkkyys ja homeopatia. Homeopaatin silmin erilaiset yliherkkyydet ja allergiaoireet voidaan hyvinkin nähdä kehomme avunhuutoina tilanteissa, joissa se ei enää jaksa kannatella meitä ilman tukea. Oireilu voi alkaa tukkoisuutena ja vetämättömyytenä johtaen käheyteen ja hengen ahdistukseen tai pienoisena niiskutuksena ja nenän valumisena yltyen voimakkaiksi aivastelupuuskiksi ja silmiä turvottavaksi kutinaksi. Yhtä kaikki elo tuntuu hankalalta eikä luonnon heräämisen seuraaminen ja valon määrän lisääntyminen tuokaan sisäistä päivänpaistetta arkeemme. Tukalaa oloa voi helpottaa paitsi hävittämällä oireilun hetkellisesti erilaisin homeopaattisin estolääkkein, myös muuten kuin homeopaattisin keinoin, vahvistamalla kehoa monipuolisesti ravintolisien avulla. Hoitamalla perimmäistä syytä ja oireiden syntymekanismeja esimerkiksi klassisen homeopatian avulla saa pysyvää apua. Nimittäin homeopatialla hoidettaessa kestävimmät tulokset saadaan, kun hoito perustuu ns. rakennehoitoon. Tällöin elimistön puolustusjärjestelmää (homeopaattisesti puhutaan elämän voimasta) aletaan tukea yksilöllisesti, kunkin oman oire- ja reaktiokokonaisuuden perusteella valitulla homeopaattisella lääkeaineella hyvissä ajoin ennen allergiakauden alkua.

Allergian akuutti hoito homeopatialla?

Homeopaattisen rakennehoidon ohella yliherkkyysoireita ja allergiaa voidaan helpottaa akuutisti otettavilla homeopaattisilla lääkeaineilla. Tällöin kerta-annos C30 vahvuista lääkeainetta usein riittää helpottamaan oloa ja palauttamaan kehon normaalitoiminnot. Mm. seuraavista homeopaattisista akuuttiaineista voit saada todella nopean avun allergiaoireisiisi: Aconitum napellus voi helpottaa oloasi ja mm. käheää kurkkua, hengen ahdistusta ja silmien punoitusta; Allium cepa puolestaan toimii silloin, kun nenä valuu valtoimenaan tai Apis mellifica, kun silmät kutisevat ja turpoavat ulkoisista ärsykkeistä.