Klassinen homeopatia

Homeopatian tunnettuja sivuvaikutuksia ovat parantunut terveyden tila ja kohentunut yleisvointi

Klassinen homeopatia

Klassinen homeopatia on yli 200 vuotta vanha kokonaisvaltainen terveydenhoitomuoto, jonka saksalainen lääkäri Samuel Hahnemann loi ja kehitti edelleen koko elämänsä ajan. Hahnemannin elämäntyö ja opit ovat yhä tänä päivänä klassisen homeopatian vankkumaton peruskivi, johon homeopaatin työ perustuu. Klassisen homeopaatin toimintaperiaatteina ovat yksilöllinen ja kokonaisvaltainen tilannekartoitus, jonka perusteella voidaan valita asiakkaan tilaa ja oireita mahdollisimman läheisesti muistuttava yksittäinen homeopaattinen lääkeaine. Homeopatian tavoitteena on nopea, hellä ja pysyvä terveydentilan palauttaminen! (Organon §2)

Homeopaattista lääkeainetta otetaan hyvin minimaalisesti – kenties vain 1 tl tai rae yhden tai kaksi kertaa – asiakkaan tilanteesta ja herkkyydestä riippuen. Aine toistetaan vain, jos aiemmat oireet palaavat muuttumattomina.  Homeopaattiset lääkeaineet, joita on testattu jo yli 3000 yksittäisvalmistetta, valmistetaan luonnon omista raaka-aineista laimentaen ja ravistaen niin, että niihin jää vain alkuperäaineen informaatio ja energia; siksi ne toimivat hyvin hellästi ja tehokkaasti – oikein ja minimaalisesti annosteltuna.

Homeopaattisten lääkeaineiden hienovaraisia toimintamekanismeja pystytään tänä päivänä todentamaan nanoteknologian keinoin.

Klassisen homeopatian takuu:

less is more

kehon viisautta kunnioittaen

Homeopaattinen hoito on dynaaminen vuorovaikutusprosessi, joka alkaa homeopaattisesta haastattelusta jatkuen lääkeaineen tukemana kohti parantumista. Haastattelun aikana kartoitetaan mennyt ja nykyinen terveydentila kaikilla tasoilla. Haastattelussa saadun tiedon perusteella valitaan kokonaisuuten ja tapaamishetken tilanteeseen parhaiten sopiva homeopaattinen lääkeaine. Lääkeaine toimii ikään kuin kehoa tasapainottavana katalysaattorina. Homeopaattinen lääkeaine tukee kehoa saavuttamaan hetkellisesti unohdetun tasapainotilan, terveyden. Usein, jopa huomaamaton, vanhoista kompensaatiomalleista luopuminen voi saada kehon reagoimaan eri tasoilla uuteen tilanteeseen ja muutokseen. Mahdollisesti havaitsemasi muutokset ja reaktiot antavat homeopaatille korvaamatonta tietoa kehon prosessien etenemisestä ja sen energiavarastojen tilasta.

Kokonaisvaltainen terveydenhoito

Voidaksemme tarvittaessa tukea kehon dynaamista paranemisprosessiariittävän nopeasti haluan homeopaattinasi, hoidon alkuvaiheessa ja aina lääkeaineen vaihtuessa, kuulla voinnistasi jopa viikottain. Koska havaitsemasi muutokset voinnissasi ja oireissasi  voivat vaikuttaa lääkeaineen ja sen annostelutarpeen muuttamiseen, toivon tapaavani sinut 4-6 viikon välein.   Klassisen homeopatian rakennehoito ei koskaan ole yksittäinen tapahtuma vaan eräänlainen jatkumo ja kokonaisvaltainen terveydenhoitomuoto, jossa tavoitteena on paraneminen eli vapaus arkea häiritsevistä toiminnallisista rajoitteista. Homeopatian tavoite kattaa siis koko kehon hyvinvoinnin fyysisitä oireista henkiseen jaksamiseen.

Klassinen homeopatia toimii nopeasti

Vaikka homeopatia toimiikin akuuteissa tilanteissa käsittämättömän nopeasti, vaativat pitkittyneet oireet ja vaivat pidemmän ajan ja useamman käyntikerran parantuakseen. Klassinen homeopaatti toimii pelkästään haastattelussa samaansa informaation perusteella, siksi on äärimmäisen tärkeää, että olet oirekuvauksissasi aina riittävän yksityiskohtainen – näin autat homeopaattiasi tekemään oman työnsä parhaan mahdollisen tiedon varassa! Kokonaisvaltaisena terveydenhoitomuotona asiakasta tarkastellaan aina  kokonaisuutena vaikka vaiva olisikin paikallinen.

Olen valmistunut klassiseksi homeopaatiksi Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituutista vuonna 2002. Ammattitaitoani olen ylläpitänyt osallistumalla vuosittain useisiin homeopatiaseminaareihin. Suurimpina innoittajinani ja opettajinani vuosien varrella ovat toimineet kolleegani ja ystäväni Dr Luc deSchepper, Ries Ijsseldijk, Andreas Bjorndal, Ian Watson ja Aino Eckstein.