Kysymyksiä ja vastauksia eläinhomeopatiasta

Voit lähettää oman kysymyksesi sähköpostilla (jaana ( @ ) vitalvision.fi) täällä yleisesti vastattavaksi (anonyymisti tietenkin).

Koirallani on paha furunkuloosi, tilanne on jatkunut jo pari kolme vuotta, tilanne on nyt akuutti, tarvitsisimme apua hetimiten.

Furunkuloosi ja vastaavat iho-oireet ovat valitettavan yleisiä. Homeopaattinen rakennehoito sekä ruokinnan läpikäyminen (suoliston kuntoon saattaminen) ovat avainasemassa koirasi toipumisessa. Parhaiten pääsemme eteenpäin tapaamalla, käymällä läpi koirasi ihottuma ja muun mahdollisen oireiluhistorian, käytetyn lääkityksen, laboratorio- ja rokotushistorian. Oireet helpottavat usein kohtuu nopeasti homeopaattisen hoidon aloittamisesta, mutta niin furun kuin muidenkin iho-oireiden paraneminen etenee vaiheittain hyvien ja hieman huonompien jaksojen kautta. Paranemisprosessissa on hyvä varautua ainakin puolesta vuodesta vuoteen, joskus jopa yhtä pitkään aikaan kuin mitä vaivat ovat jatkuneet.

Koirani on todella pelokas ja pissii ympäriinsä – en millään ehdi vastaanotolle – mikä avuksi?

Koirallasi voi olla kipu- tai muu stressitila, jonka takia sen on merkkailtava itseään rauhoittaakseen. Pyri selvittämään, mihin koirasi reagoi ja käytä eläinlääkärillä mahdollisen virtsatie-, anaali-, eturauhas-, selkä- tai muun kiputilan poissulkemiseksi. Voit myös laittaa Bachin Rescue Remedyä juomaveteen viikon ajan ja katsoa, helpottaako se hänen oloaan. Kun aikataulusi helpottavat, olisi hyvä tavata ja katsoa miten homeopatia voisi auttaa koirasi tilannetta.

Liikkumisemme on todella hankalaa, koska koirani pelkää autossa. Löytyisikö homeopatiasta tähän mitään apua?

Koirasi autokammoon voi olla todella monia eri syitä kivusta jännitykseen. Kuulisin mieluusti, miten koirasi reagoi, mitä hän tekee autoilua ennen – aikana – jälkeen, vaikuttaako ajonopeus, ajoneuvo tai kuski tilanteeseen? Milloin tämä on alkanut, onko mitään, mikä tilannetta helpottaa, onko hänellä mahdollisesti jotain rakenteellisia tai muita ongelmia? Eli tarvitsen paljon enemmän tietoja pystyäkseni löytämään oikean, tilanteeseenne sopivan homeopaattisen lääkeaineen. Tulkaa käymään vastaanotolla, niin katsotaan mitä voimme tehdä. Kannattaa myös kokeilla Bachin Rescue Remedyä, Wallnutia ja Crab Applea juomavedessä tai esimerkiksi TTTouchin Thunder Shirtiä tai vastaavaa kehotuntemusta antavaa paitaa, josko näistä olisi hänelle apua.

Koirallani todettiin juuri nivelrikko, olisiko homeopatiasta apua?

Homeopaattinen hoito on tehokas ja turvallinen tapa tukea koirasi hyvinvointia luontaisesti. Jo syntyneitä nivelrikkoja ei homeopaattisestikaan voida ehjätä, mutta tilan etenemiseen, kipuiluun ja niihin liittyviin oireisiin voimme hyvinkin vaikuttaa homeopaattisella rakennehoidolla.Hoidon aloittaminen vaatii käynnin vastaanotolla, jolloin pystymme kartoittamaan koirasi tämän hetkisen tilanteen sekä mahdolliset aiemmat vammat ja oireilut, sekä ruokintaan, liikutukseen ja muuhun tukihoitoon liittyvät asiat.

Kissallani todettiin munuaisvika, mitä voin antaa homeopaattisesti, oletko hoitanut tällaisia?

Munuaisen toimintahäiriöitä on kissoilla, ja jopa koirilla, todella paljon. Niitä pystyy hoitamaan homeopatialla äärimmäisen hyvin ja olen hoitanut niitä paljon. Tilanteesta riippuen homeopaattinen hoito voi olla perinteistä intensiivisempää ja vaatii tarkkaa seurantaa ja nopeaakin muutoksiin reagoimista. Vakavissa tapauksissa suosittelen monesti klassista akupunktiota homeopaattisen hoidon tueksi. Tilanteen säännöllinen seuranta mm verikokein on myös todella tärkeää.

En pääse vastaanotolle, kissani juo paljon ja oksenteleee

 Vie kissasi eläinlääkärille mahdollisimman pikaisesti. Kissat kuivuvat nopeasti ja voi olla, että pelkkä nesteytys auttaa, mutta oireilun syy on hyvä selvittää. Kotona kannattaa aina olla hätäensiapuna NutriPlus geeliä, jolla mineraalitasapainoa saa normalisoitua ennen eläinlääkärille pääsyä.

Hevoseni ravistelee häiritsevästi päätään ja hankaa turpaansa kesken ratsastuksen – onko homeopatiasta avuksi?

Head shaking tyyppisiä oireita pystyy useimmiten helpottamaan homeopatialla. Tähän tarvitaan kuitenkin tarkka tilannekartoitus ja mieluiten tallikäynti. Silloin kun tämä ei etäisyyksistä johtuen ole mahdollista, pääsemme alkuun puhelinhaastatteluin, mutta tämän tueksi tarvitsen useamman lyhykäisen videopätkän hevosestasi ja hänen reaktioistaan. Varaathan esiin myös hevosesi muun sairaus-/ oireilu- sekä rokotushistorian.

Asun kaukana vastaanotoistasi, pystytkö hoitamaan koiraani skypen välityksellä?

Etäisyyksistä johtuen homeopaattisen ensihaastattelun voi tehdä tarvittaessa puhelimitse. Puhelinkeskustelun tueksi tarvitsen sinulta muutaman lyhyen videopätkän, joissa näen eläimesi luontaisesti paikallaan, makuulla, liikkeessä – mieluiten eläimen tasolta kuvattuna. Mikäli hoidettava vaiva on videolla tai kuvalla havainnollistettavissa, on myös siitä apua lääkeainetta valittaessa. Tämä on eläinten kanssa luontevampi tapa edetä, sillä suurin osa eläimistä hämmentyy ja stressaantuu jatkuvasta/ pitkäkestoisesta huomion ja (kamera)tuijotuksen keskipisteenä olemisesta. Tapaaminen on kuitenkin aina suositeltavinta parhaan hoitotuloksen takaamiseksi; etänä havainnointi, joka on olennainen osa homeopaatin työtä, jää vaillinaiseksi.