Klassinen akupunktio Stems and Branches Acupuncture

Wu Yùn Liù Qi

Akupunktio on vuosituhansia vanha perinteinen kiinalainen hoitomuoto, jossa kehon elinjärjestelmiä stimuloidaan akupisteiden kautta neuloin, silkein tai sormella painaen.

Klassinen akupunktio eli ns. Stem and Branches akupunktio on hoitomuoto,  jota käytettiin ns. vanhassa Kiinassa, aikana ennen suurta vallankumousta. Hoito perustuu ns. viiden elementin teoriaan, jota sovelletaan hoidon edetessä. Itse hoitotapahtuma ja käytetyt pisteet määrittyvät haastettelun, pulssikuuntelun ja potilaan henkilökohtaisen kartan ja hoitoajankohdan energioiden mukaan.  Hoidossa vahvistetaan ja tuetaan asiakkaan omia energiavarastoja. Tyypillisesti tähän käytetään 1-5 neulaa raajojen ääriosissa. Neulojen vaikutusaika on n. 20 minuuttia.  Lapsilla ja eläimillä neulojen vaikutusaika on tätä lyhyempi.

Ensikäyntiin alkuhaastatteluineen on hyvä varata aikaa reilu tunti, jatkokäynteihin riittää lyhyempi aika. Optimaalisen hyödyn akupunktiohoidosta saat käymällä hoidossa 3-4 viikon välein viiden hoitokerran sarjoissa.

 

 

 

 

 

 

Akupunktiohoidon jälkeen on hyvä istahtaa hetkeksi ja antaa keholle aikaa hengähtää. Veden tai teen nauttiminen edesauttaa nestekiertoa ja palautumista. Koska hoito on pitkävaikutteinen ja kehon järjestelmien tasapainottumisen on hyvä antaa tapahtua kaikessa rauhassa, on suositeltavaa, että et varaa samalle viikolle akupunktiohoidon ohella muita manuaalisia terapioita.

Akupunktiolla voidaan hoitaa akuutteja ja kroonisia vaivoja ja siitä voi olla apua  myös kivunlievityksessä. 

Akupunktio ja homeopatia tukevat hoitoina toisiaan – kunhan hoitokäyntien ja homeopaattisen lääkeaineen ottamisen väliin jää muutama päivä. Pystyäksesi havainnoimaan eri hoitomuotojen vaikutukset kehossasi – anna kehollesi vähintään 3-5 päivää aikaa palautua  toisesta hoidosta. Mikäli reagoit poikkeavasti tai voimakkaasti hoitoon, otathan yhteyttä hoitavaan terapeuttiin.