Talven koleuden hiipiessä luihin ja ytimiin inkontinenssi voi yllättää kun monet saavat kutsumattomaksi vieraakseen aina yhtä epämiellyttävästi kalvavan virtsatietulehduksen. Ensikertaa tautiin törmäävät yllättyvät oireiden voimakkuudesta ja äkillisyydestä. Miksi vessaan täytyy juosta niin tiuhaan, eikä juuri mitään tule? Miksi pissaaminen sattuu – toisilla alussa, toisilla kesken toimituksen, toisilla vasta aivan lopputipoilla? Miksi vatsanpohja on kuin tulessa, eikä helpottavaa asentoa tahdo löytyä juuri millään? Usein oireet tulevat niin voimakkaina ja nopeasti vahvistuen, että lääkäriin lähtöä ei edes emmi. Mitä sitten homeopatian välinevarastosta löytyisi tähän kiusalliseen vaivaan?

Alaselkä sekä jalat lämpimänä ja homeopatia apuun ja virtsatieongelmat kuriin

Homeopatia on kuin tehty auttamaan tällaisissa tilanteissa joissa vaivaa! Sopiva lääkeaine ja riittävä vahvuus muutaman kerran päivässä annosteltuna taittaa terän akuutilta oireilulta hämmästyttävän nopeasti. Toki seuraavan viikon parin ajan on syytä ”olla kuulolla”, pitää jalat ja alaselkä lämpiminä sekä huolehtia mm. riittävästä C-vitamiinin ja maitohappobakteerien saannista. Pitkittyneiden tai säännöllisesti uusivien virtsatietulehdusten kanssa painivat, usein antibioottikuurista toiseen kiiruhtavat, tunnistavat ajan myötä ”suotuisat olosuhteet” ja reagoivat jo hyvissä ajoin ennen oireiden varsinaista esiinmarssia. Valitettavan monella kierre kuitenkin jatkuu antibioottikuurista toiseen ja oireettomat hetket kestävät vain muutaman viikon kuurien välissä, estolääkityksestäkään ei ole suurempaa iloa. Heillekin homeopatia voi tuoda varsinaisen ilosanoman! Homeopaattinen rakennehoito yhdistettynä hätävarana olevaan akuuttiin lääkitykseen toimii hämmästyttävän hyvin. Jo perinteeksi muodostuneet jatkuvat lääkekuurit saavat odottaa hyllyllä kaikessa rauhassa – ja elämästä voi nauttia normaaliin tapaan ilman tiuhaan toistuvia kipuiluja. Elämä voi olla siis ihanaa!!!

Virtsan karkailuun apua homeopaatiltasi

Ikääntymiseen, pitkittyneisiin virtsatievaivoihin, leikkauksiin, jne. liittyy kylkiäisenä miltei yhtä ikävä ja arkea rajoittava tahaton virtsan karkailu, inkontinenssi. Vessan on löydyttävä alta nanosekunnin olipa sitten kaupassa tai kotona, yöunet katkeavat useampaan kertaan, nauraminen ja yskiminen on tehtävä harkiten ja ”tenakauppa” käy liiankin tutuksi. Homeopaattisen rakennehoidon ohella syvien vatsalihasten päivittäinen jumppaaminen voi pelastaa arkiaskareesi. Tätä varten ei tarvitse pukeutua jumppatrikoisiin vaan voit tehdä sen kävellessäsi, sohvalla kirjaa lukiessasi – aivan missä vaan pystyt hetken keskittymään kehoosi. Yksi vaivattomimpia ja helpoimpia jumppia tähän on seuraavanlainen: rentouta selkäsi ja vatsasi, hengitä koko vatsa täyteen ilmaa ja puhalla kaikki ulos niin että vatsan pohjakin painuu sisään. Pidätä hengitystä hetki, jonka jälkeen hengitä sisään niin, että alavatsasi ei laajene edellistä ”tyhjänä olo tilaa” enempää. Toista tätä 10 hengityksen sarjoissa muutama kerta päivässä. Harjoitus on ehkä hyvä aloittaa selin makuulla, mutta jatkossa voit tehdä sen kävellessä, autoillessa, ruokaa laittaessa – aivan missä vaan ;).

Mikä aine? Se on yksilöllistä tässäkin asiassa

Virtsatietulehdusten ja virtsankarkailun hoitoon sopivia homeopaattisia lääkeaineita on yli sata; näistä homeopaatti pystyy valitsemaan juuri sinulle tyypilliseen oireiluun parhaiten sopivan lääkeaineen. Akuutista tilasta kuntoutumista nopeuttavassa rakennehoidossa lääkeaine valitaan puolestaan vallitsevan vaivan, mutta myös mahdollisten aiempien oireidesi, reagointitapojesi, stressitilanteesi, jne. mukaan. Rakennehoidon myötä tulehduskierre saadaan katkaistua ja elimistöä vahvistettua niin, ettei jokainen jalkojen kasteleminen tai vilustuminen enää johdakaan aiempaan tautikierteeseen.