Ulkoilija tai muuten vain ulkona liikkuva on arjessaankin monasti tilanteessa jossa läheltä piti ja joskus jopa sattuu ja tapahtuu. Homeopatian keinoin löydät usein ratkaisun akuuttitilanteeseenkin. Lue alta homeopatian näkökulma liukastumisen ja kaatumisen vaivojen hoitoon.

Lehtiruskan mentyä maan värikkyys muistuttaa yhä menneestä kesästä. Lehtien loiston alla vaanivat sateen ja jään liukastamat kivet ja juuret. Ennen kuin huomaatkaan, löydät itsesi maasta toivottavasti vain pienin kolhuin. Tällainen lienee tyypillinen koiranulkoiluttajan ja metsäsamoilijan syystalvisen aamun ja pimenevän illan arki. Sama todellisuus voi vaania myös kaupungin kaduilla, kun yön aikana räystäiltä tippunut vesi jäätyy mustaksi jääksi talon kulmalle. Kaupunkikenkiähän ei tunnetusti ole tehty jäätikölle.

Liukastumisen varalta homeopatian ensiapuaine mukaan taskuun

Lenkkipuvun ja työrepun taskuun voisikin olla hyvä jemmata muutama homeopaattinen ensiapuaine – ihan vain ”turkasen varalle”. Arnicahan tietysti kuuluu jokaisen tapaturmaherkän yksilön perusvarustukseen. Siitä saa pikaisen avun paitsi kipuun, myös yllättävien mustelmia ja ruhjeita poikivien tapahtumien osuessa kohdalle. Kun pahin on jo ehtinyt tapahtua ja nilkka tai ranne taittua ikävästi maankamaralle humpsahtavan kropan alle, voit useimmiten helpottaa oloasi Arnican jälkeisinä päivinä esimerkiksi Rutalla. Ruta hellii nyrjähtäneet nilkat ja kolhiintuneet luukalvot kuntoon alta aikayksikön. Näillä voit nopeuttaa toipumistasi myös silloin kun vammasi vaatii tukisiteitä tai vaikka kipsausta. Jos vaivasi palautuu ilman selkeää löydettävää syytä ja arkesi pyörittäminen vaatii jatkuvaa särkylääkkeiden käyttöä, voisi käynti osteopaatilla tai homeopaattisessa rakennehoidossa olla paikallaan.   P.S. Tiesitkö tämän: kasvi nimeltä tuoksuruuta (eli ruta graveolens) on homeopaattine lääkeaine, jota kutsutaan tutummin nimellä ruta. Kasvin kuva artikkelin alussa.