Miten karvaisen perheenjäsenen iho voi ja mistä ihon oireilu todella johtuu. Homeopatia katsoo eläinten iho-oireita joskus erilaisin silmin kuin moni muu terveydenhoidon harjoittaja.

Eläinten iho-oireilu on valitettavan yleistä. Samat lainalaisuudet suoliston tilan peilautumisesta iholle pätevät myös eläimillä – tästä syystä hyvälaatuisen ravinnon ja lisäaineettomien ravintolisien merkitys on äärimmäisen suuri.

Stressivatsa ja iho-oireet sekä homeopaattinen rakennehoito

Monilla koirilla ja kissoilla on ns. stressivatsa, mikä pahimmassa tapauksessa estää tekemästä tarvittavia korjauksia ruokavalioon. Näissä tilanteissa tärkeintä on edetä vaiheittain, todella pienin muutoksin ja tukea elimistöä ja sen puolustusmekanismeja muutosprosessin aikana homeopaattisella rakennehoidolla.

Akuuteissa tilanteissa, kuten esimerkiksi hyönteisten puremista, rokotteista, punkkimyrkyistä tai kastumisesta johtuvissa iho-oireiluissa homeopatia nousee tehokkuutensa, myrkyttömyytensä ja parantamiskykynsä ansiosta arvoon arvaamattomaan. Muutaman hoitokerran jälkeen omistaja osaa puuttua tilanteeseen heti oireiden puhjettua eikä eläinystävän tarvitse kärsiä epämiellyttävästä vaivasta käytännössä juuri lain. Akuutin tilan parannuttua on aina hyvä palauttaa keho takaisin tervehtymisen tielle jatkamalla hoitoa kunkin yksilön omalla rakenneaineella.

Ärsyyntyneiden iho-oireiden ja haavojen hoitoon on homeopattisten aineiden lisäksi on kotiapteekkiin hyvä varata ainakin HyperiCal –tinktuuraa, aloe vera geeliä, eteeristä laventelia sekä Vetramil suihketta.

Lue laaja artikkelini eläinten yliherkkyys ja allergia, Hot-spottien hoito homeopatialla