Jälleen on koittanut se aika vuodesta, kun päivänvalo on muisto vain & keho suorastaan vaatii lepäämään. Ja juuri nyt pitäisi ehtiä, jaksaa, muistaa, keretä,.. hoitaa kymmenet eri asiat samalla ponnekkuudella kuin muutama kuukausi aiemmin kesän hehkeyden keskellä. Joulunajan järjestelyt herkkupöydistä kuusenalusen paketteihin, nurkkien siivouksesta tasapuolisen kyläilyjärjestyksen tekemiseen luovat joskus ylitsepääsemättömiltä tuntuvia paineita. Mitkä homeopaattiset aineet auttaisivat nyt kiireen keskellä ja liikaa syötyjen herkkujen jälkeen?

Joulurauhaan laskeutuminen on pahimmillaan voimavarojen rajoilla tapahtuvaa suoriutumisen ja suorituspaineiden aikaa. Ei siis ihme, että joskus kesken kiireisimpien valmistelujen voi käydä mielessä katsoa netistä äkkilähtöä aurinkoon tai vain hävitä hetkeksi tietämättömiin vaikka vain hiihtolenkille tai avantouinnille. Jouluvalmistelujen kasaantuessa ylivoimaisen tuntuiseksi vuoreksi ”juuri minun” hartioilleni, on hyvä muistaa homeopaattinen Sepia. Se ei toki vie joululle tekemääsi työlistaa pois, mutta suhteuttaa tuntemasi stressin ja paineen kehosi voimavarojen mukaiseksi. Samalla suoden Sinulle luvan pysähtyä töiden lomassa hetkeksi glögimukin ääreen tai sujauttamaan varpaat rentouttavaan jalkakylpyyn lehden luvun ajaksi. Pienen pienet itselle sallitut irtiotot saavat kiireisenkin arjen tuntumaan juhlalta!

Homeopaattinen Nux vomica auttaa jos ylensyönti tai kiire meni yli

Jos taas tunnistat itsesi ennemmin nissen polkan tyyppisestä häärimisen huumaavasta riemusta, etkä osaa asettua aloillesi ennen kuin viimeisinkin puurokattila on tyhjä ja kaapissa pestynä. Rentoutuminen ei vaan ota onnistuakseen vaikka kuinka väsyttäisi tai vatsaa korventaisi ruhtinaallisen pöydän antimien nauttimisen jälkeen. Ylityöllistetyn joulu-urakoinnin ja ylensyönnin jälkimainingeista sinut voi pelastaa Nux-vomica niminen homeopaattinen valmiste. Se helpottaa paitsi ylitäyden vatsan kipristävissä tuntemuksissa, myös joulustressin laukeamisen jälkitunnelmissa. Lopultakin voit oikeasti laskeutua joulun rauhaan & ansaittuun lepohetkeen!

Homeopaattinen Arsenicum album kun kalaherkut panevat masun mullin mallin

Mikäli taas joulun luvallisen yösyönnin seurauksena huoneenlämpöön jääneet kalaherkut ja mädit aiheuttavat epämääräisen epämiellyttäviä jälkituntemuksia ja joudut kiiruhtamaan äkillisessä kuumehorkassa hotelli helpotukseen, on homeopaattinen Arsenicum album paikallaan. Se on oiva apu kaikenasteisiin ruokamyrkytysoireisiin turistiripulista lämpöketjun katkeamisen aiheuttamiin rajuihinkin oireiluihin. Ja mikä parasta, homeopatia toimii akuuteissa tilanteissa parhaimmillaan minuuteissa – eikä aiemmin tehtyjä suunnitelmia tarvitse laatia uusiksi.

Homeopaattinen ensiapupakkaus matkoille mukaan!

Joululomamatkoille kannattaa siis pakata myös homeopaattinen ensiapu pakkaus – tunnetusti tarvitset sitä eniten juuri silloin, kun palvelut ovat kaukana tai juhlapyhien myötä saavuttamattomissa. Homeopaattisella ensiavulla saat monet vaivat taltutettua heti alkuunsa tai teet ensiapuun pääsemiseen vaadittavasta odotusajasta siedettävämmän niin itsellesi, lapsillesi ja eläimillesi. Valon täyteistä yhdessä olon aikaa ja rauhaisaa joulua toivottaen!