Taas tarvitaan homeopatiaa, sillä auringon lämmön hellimät päivät alkavat taas kertaalleen olla mennyttä kesää. Syksyn luihin ja ytimiin hiipivä kosteus ja viileys yllättää kesälämpimät kehot, nenät valuvat, kurkkua kirvelee, pimeys uuvuttaa. Tuntuu kuin säiden vaihtelun sietokyky heikkenisi vuosi vuodelta, villasukkia ja kaulahuiveja tarvitaan aiemmin ja aiemmin.

Loman muistot ovat jääneet työ- ja harrastekiireiden alle, stressi pyrkii pintaan – eikä vain pään vaan myös kehon sisään. Vastustus- ja sietokyvyn rajoja koetellaan. Tässä vaiheessa on viimeistään syytä helliä kehoa mahdollisimman ravintorikkaalla tuoreella ruoalla, vahvoilla luontaisten vitamiinien lähteillä. Mikäli tämä ei onnistu, on syytä turvautua hyvälaatuisiin ravintolisiin ja riittävään lepoon, joilla helpottaa kehostressiä.

Rasvahappojen (omega3) ohella antioksidantit, mm. C-, D-, E-vitamiinit ja sinkki ovat tärkeitä vastustuskyvyn ylläpitäjiä. Näiden lisäksi voit varautua flunssakauteen varmistamalla, että homeopaattisesta kotiapteekistasi löytyy sopiva flunssantorjunta-arsenaali:

  • Pohjoisten tuulten ja sateiden pyyhkiessä yllättäen asuinympäristösi ylitse on aconitum hyvä pitää mukana. Se kannattaa ottaa heti kun pienikin epäilys vilustumisesta hiipii arkitietoisuuteesi. Jos kuitenkin onnistut saamaan vuolaasti vuotavan nenän ja silmät kasteltuasi jalat ohikiitävien autojen räiskyttämässä hyytävässä vedessä tai kiitäessäsi suojatien ylitse onnistumatta välttää syvimpiä lätäköitä, voi vanha kunnon sipulimaito pelastaa seuraavan päiväsi. Mikäli tämä ei toimi, rientää avuksesi homeopaattinen allium cepa. Kuumeinen, ryytynyt olo ja silmien kirvely voi vaatia toipumiseen ferrum phosphoricumia.
  • Mikäli flunssatuntemukset vilunväristyksineen, pään jyskytyksineen ja ajoittaisine lämpöilyineen hyvistä torjumisyrityksistäsi huolimatta jäävät pidemmäksi ajaksi seuraksesi, on todennäköisesti tullut gelsemiumin aika.

Kuten yllä olevasta voit huomata, flunssan, kuten muidenkin akuuttien ja kroonisten tilojen homeopaattinen hoito vaatii oireiden muuttuessa uuden lääkeaineen, joka vastaa parhaiten uuteen, muuttuneeseen tilanteeseen. Mahdollisia käyttökelpoisia ”flunssalääkeaineita” on yli kolmekymmentä. Hoitava klassinen homeopaattisi pystyy auttamaan sinua parhaiten akuutin hädän tullen silloin, kun sinulla on jo mahdollisen hoitosuhteen myötä riittävä arsenaali juuri sinulle tyypillisiä homeopaattisia lääkeaineita.

Oikean lääkeainevalinnan myötä oireet loppuvat heti alkuunsa – taudin jo iskettyä oireilu helpottaa ja paranemisprosessi pääsee käyntiin huomattavasti ripeämmin ja olet entistä ehommassa työkunnossa alta aikayksikön. Mikäli tunnistat olevasi flunssaherkkä tai tulehduskierteisiin taipuvainen, on klassinen homeopaattinen rakennehoito oiva tapa päästä eroon ikävästä sairastelukierteestäsi ja vahvistaa kehoasi luontaisesti.

Moni yllättyy positiivisesti minimaalisen annoksen maksimaalisesta tehosta! Aikaa ensimmäiseen tapaamiseen on hyvä varata reilu tunti.