Tiesitkö että….

  • Homeopatia on toiseksi yleisin lääketieteen muoto maailmassa?

  • Homeopatia on turvallinen, kehon omia paranemismekanismeja tukeva hoitomuoto, eikä se aiheuta sivuvaikutuksia.

  • Homeopaattinen hoito on aina kokonaistilan huomioivaa ja yksilöllistä.

  • Homeopatiaa käytetään hyvin pieninä annoksina.

  • WHO suosittaa homeopatian käyttämistä ensisijaisena hoitomuotona luomueläimille ja mm. homeopatian integroimista osaksi yleistä terveydenhuoltojärjestelmää.

  • Homeopatia toimii myös vakavampien tautitilojen ehkäisijänä, koska sillä pysytään hoitamaan jo taudin ensioireita.

  • Homeopatiaa käytetään menestyksekkäästi myös eläinten erinäisten vaivojen hoidossa ympäri maailmaa.

Tämän lisäksi homeopatialla voidaan vähentää antibioottien ja kemiallisten lääkkeiden tarvetta ja siten vaikuttaa tarvittaessa myönteisesti niiden toimivuuteen, sekä ehkäistä antibioottiresistenssin syntyä.

Suuri osa eläinhomeopaatin vastaanotolle tänä päivänä tulevista asiakkaista potee pitkittyneitä suolisto- tai iho-oireita, joihin on kokeiltu jo lukuisia toinen toistaan vahvempia ja pidempiä lääkekuureja, eliminaatiodiettejä,  pesuliuoksia, loishäätöjä, jne, eikä mikään tunnu auttavan. Yksilöllinen homeopaattinen tilannekartoitus ja sen perusteella eläimen kokonaisoireiluun sopiva lääkeainemääritys avaa usein tien paranemisen polulle. Tällaisissa tapauksissa myös homeopaattinen hoito vaatii aikaa, sillä kehon normaalin toiminnan vahvistaminen ja tukeminen on tehtävä vaiheittain eläimen vointia tarkasti seuraten.

Muistan yhä selkeästi ensimmäisen vakavaa suolistotulehdusta potevan paimenkoira-asiakkaani, joka oli kipuillut vuosikausia erilaisilla lääkityksillä ilman huomattavaa tilan paranemista. Omistajaa oli jo suositeltu harkitsemaan viimeistä matkaa, jos oireilu yhä jatkuu.  Homeopaattinen hoito yhdistettynä korjattuun ruokavalioon vakaannutti koiran tilan muutamassa kuukaudessa, kohtalokkaat kiputilat jäivät pois ja eläin vahvistui silmissä. Kyseinen koira nautti ”uudesta elämästään” vielä useita vuosia tämän jälkeenkin. Aika ajoin koiraa tuettiin jatkossakin homeopatialla arkielämän stressitilanteissa.

Stressi, laumassa tapahtuvat muutokset ja suru ovat omiaan aiheuttamaan ongelmia myös nelijalkaisille ystävillemme. Eläimille asettamamme suorituspaineet ovat usein valitettavan kovia omien kunnianhimoisten tavoitteidemme, kilpailemisen ja menestymistoiveiden myötä. Unohdamme liian usein, että niin oppiminen kuin lihastenkin kehittyminen vaatii huomattavan määrän lepoa. Burn out ilmiönä ei ole eläinmaailmassakaan tuntematon käsite, aiheuttaen erilaisia käytöshäiriöitä merkkailusta äreyteen, arkuuteen, vetäytymiseen, ruokahaluttomuuteen jopa apatiaan. Tunnistaessamme oireilun alkulähteen, perimmäisen syyn, on oikean homeopaattisen lääkeaineen löytäminen helppoa – ja hoidon tulokset näkyvissä päivissä.

Yli viidentoista vuoden kokemuksella voin sanoa, että homeopatia on tulevaisuuden ja toivon lääketiedettä. Monet toivottomiksi koetut tilat ja pitkittyneet oireilut on mahdollista parantaa niin kauan kuin eläimellä on riittävän vahva elämänkipinä ja halu parantua tallella.  Myös Sinä voit pienellä koulutuksella oppia antamaan eläimellesi homeopaattista ensiapua. Tilanteesta riippuen akuuttioireilu voi parantua saman tien, välillä pystyt helpottamaan eläimesi kipustressiä ennen eläinlääkärille pääsyä. Pitkittyneet ja vakavammat tilat vaativat aina koulutetun eläinhomeopaatin vastaanotolla käyntiä. Kattava eläinhomeopatian koulutus kestää 4 vuotta. Suurimmalla osalla eläinpuolen ammattilaisista on nelivuotinen ihmispuolen koulutus, jota he ovat täydentäneet kahden vuoden erikoistumis- sekä muilla alaan liittyvillä opinnoilla.

Englannin kuningatar on taannoisessa lehtihaastattelussaan todennut homeopatiasta kysyttäessä: ”Jos se on riittävän hyvää minulle, sen pitäisi olla sitä myös koirilleni!”