Ammattihomeopaatin arkeen mahtuu paljon pieniä ihmeitä ja välillä suurempiakin. Tällä sivulla puhun siitä hyvinvoinnista, jota klassinen homeopatia voi tuoda potilaalle ja homeopaatille itselleen. Homeopatia on kokonaisvaltaista hoitoa ja sillä on yllättäviäkin positiivisia liitännäisvaikutuksia. 

Jaana kirjoittaa:

Homeopaattinen hoito on prosessi

seurantakäyntien tärkeys/ merkitys

Vaikka homeopaattiset lääkeaineet akuutissa tilanteessa toimivat ennemmin minuuteissa kuin tunneissa, vaatii pitkittynyt tai toistuva vaiva usein pidemmän yhtämittaisen hoitojakson parantuakseen. Hyvin valitun lääkeaineen jälkeen keho useimmiten reagoi joko lisääntyneellä energialla ja rentoutuneemmalla unella tai raukealla väsymyksellä, vilkastuneella unimaailmalla tai jopa flunssan tuntemuksin. Kaikki nämä lääkeaineen ottamisen jälkeiset oireet ja tuntemukset viestittävät kehon vastaanottaneen lääkeaineen välittämän ”työkäskyn”. Niin kauan kuin havainnoimme kehomme tekevän korjaavaa työtään tasolla tai toisella, meidän olisi hyvä malttaa uusinta-annosten kanssa, eli suoda kehomme elinjärjestelmille niiden tarvitsema työrauha. Vastaavasti, huomatessamme lääkeaineen tehon laantuvan tai vanhojen oireiden palaavan, on aika muistuttaa kehoamme jatkamaan aloittamallaan saralla. Joskus asiakkaan on vaikea saada selvyyttä hoidon etenemisestä tai lääkeaineen toistamisen tarpeellisuudesta – tällöin on hyvä ottaa yhteyttä hoitavaan homeopaattiin. Havaintojen, olemassa olevien oireiden sekä niissä tapahtuneiden muutosten perusteella homeopaattisi pystyy kertomaan, voidaanko samaista lääkeainetta ottaa lisää vai onko oirekuva mahdollisesti muuttunut niin paljon, että on tullut seurantakäynnin aika.

Kehon ja lääkeaineen dynaamisesta yhteistoiminnasta johtuen muutokset voivat joskus olla hyvinkin nopeita. Näin käy myös esimerkiksi silloin, kun pelästymme voimakkaasti, koemme shokin tai joudumme muuhun äärimmäiseen stressitilanteeseen. Koska homeopaattinen lääke pystyy omalla dynamiikallaan vastaamaan kehotuntemustemme dynamiikan muutoksiin, pyydän asiakkaitani ottamaan ensimmäisen kerran yhteyttä jo muutama päivä hoidon tai uuden lääkeaineen aloittamisesta. Näin pystymme parhaiten varmistamaan homeopatian perusperiaatteiden mukaisen ”hellän, nopean ja pysyvän paranemisprosessin” turvallisen etenemisen.