Sain juuri mahtavan uutisen asiakkaaltani, jonka poni nimeltään Pökö oli parantunut headshaking-syndroomasta kokonaan. Inspiraationi työhön tulee näiden hyvien uutisten myötä 🙂

Headshaking-syndrooma kehittyy

Monena vuotena kesä oli yhtä painajaista ponille ja minulle. Alussa en edes ymmärtänyt että taustalla oli headshaking-syndrooma. Ensimmäiset oireet kestivät vain n. 2 viikkoa, luulin että ponia häiritsivät vain kärpäset. Vuosi vuodelta oireet vain pahenivat ja niiden kesto piteni.

Tilanne meni niin pahaksi että useampana kesänä en voinut ratsastaa enään ollenkaan, koska poni heilutti itsensä niin pahasti että sen tasapaino heitteli kovasti. Viime vuonna (2013) oireet alkoivat tosi aikaisin, jo huhtikuun lopusssa. Ensimmäiset merkit joita ponissa huomasin oli mm ponin stressaantuminen lenkillä, käynti muuttui todella nopeatempoiseksi jopa marssimaiseksi, pärskiminen, pään nopeaa ravistelua ja yliherkkyys kaikille aisteille (tuuli, aurinko, kärpäset pikkusade).

Eläinhomeopatia avuksi headshaking-syndrooman hoidossa

Luin netistä että ulkomailla oltiin homeopatialla saatu aikaan hyviä tuloksia. Etsin suomesta eläinhomeopaattia joka voisi auttaa meitä, Pökö ponia että minua headshaking-syndrooman kukistamisessa. Löysin Jaanan sivut ja otin yhteyttä häneen. Tämä oli Pökön pelastus! Jaana teki kattavan haastattelun, kyseli kaikkia maan ja taivaan väliltä myös sellaisia asioita mitä en itse edes tullut ajatelleeksi. Sain homeopatisia valmisteita ja aloin antamaan niitä ohjeiden mukaisesti ja huomasin  heti niiden positiivisen vaikutuksen. Headshaking-syndrooman oireet olivat pian poissa ja pystyin ratsastamaan Pököä taas. Pökön vointi muuttui homeopatian avulla niin hyväksi eikä sen enään tarvinnut stressata!

Koko prosessin ajan olin säännöllisesti yhteydessä Jaanaan enkä voi koskaan kiittää häntä tarpeeksi siitä että Pökö sai rauhallisen ja tuskattoman kesän ja minä pystyin taas ratsastamaan vuodenajasta riippumatta!
Mona ja Pökö poni