Lehdistä saa jälleen tihentyvään tahtiin lukea arvioita talven flunssakauden etenemisestä. Tiuhaan vaihtelevat sääolot auttavat osaltaan kaatamaan uhrinsa mahdollisimman epäsopivalla hetkellä punkan pohjalle. Välttääksesi taudin katalat seuraukset, kannattaa tilanteeseen valmistautua etukäteen pitämällä äärimmäisen hyvää huolta juuri Sinusta itsestäsi!

Homeopatia ja itsestään huolehtiminen auttavat flunssassakin

Kaikkien periaatteessa tuntemat perusohjeet ovatkin: ulkoile riittävästi – pidä huolta kunnostasi – syö säännöllisesti ja monipuolisesti – nuku riittävästi – pidä itsesi ja erityisesti jalkasi lämpiminä! Näiden lisäksi voit auttaa kehoasi jaksamaan erilaisilla ravintolisillä ja superfoodeilla orasmehuista C- ja D-vitamiiniin ja sinkkiin, ukonhattu-uutetta unohtamatta. Palelemista ja kuumeista oloa voit helpottaa keittämällä itsellesi teetä tuoreesta inkivääristä ja duunamalla sen sitruunan mehulla ja hunajalla (esim manukalla) itsellesi sopivaksi koktailiksi. Istahda juoman kera hetkeksi nauttimaan lämpimästä merisuolajalkakylvystä esimerkiksi hyvän kirjan pariin.

Homeopaattiset flunssa-aineet

Homeopatiasta saat myös apua flunssan eri vaiheissa sen vaihteleviin oireiluihin. Kun vaan pidät mielessäsi, että aina kun tukkoisuus vaihtuu nuhaisuudeksi tai kuiva yskä rohisevaksi tai jatkuva kova kuume vaihtelevaksi pikku lämpöilyksi, jne. myös kyseisessä tilanteessa tarvitsemasi lääkeaine vaihtuu toiseksi. Flunssan oireiden monimuotoisuus ja niiden aiheuttamat yksilölliset tuntemukset vaikuttavat paitsi sopivimman lääkeaineen myös sen vahvuuden valitsemiseen.

Käyttökelpoisia lääkeaineita, joista valita on kymmeniä, ellei jopa satoja! Homeopaattisi avulla pystyt varautumaan parhaiten flunssakauteen varustamalla myös kotiapteekkisi sinulle sopivilla lääkeaineilla – tällöin nopeastikin muuttuviin akuutteihin tilanteisiin pystytään reagoimaan oikea-aikaisesti ja homeopaattisi on helpompi ohjeistaa sinua. Flunssakauden kotiapteekissa kannattaa pitää ainakin Aconitum, Arsenicum, Belladonna, Ferrum-phosphoricum, Gelsemium, Nux-vomica, Pulsatilla. Anas anas valmistetta on mahdollista käyttää tukena flunssakauden aikana. Homeopatiaan sekä lääkeaineiden toimintaan ja niiden laajempiin käyttömahdollisuuksiin voit tutustua erilaisilla ensiapukursseilla. Homeopaattinen rakennehoito ja yllämainitut perusohjeet hyvän yleiskunnon kera ovat paras turva tautikierteitä vastaan.

Lue myös: Flunssan hoito ja homeopatia