Myös eläimillä on allergioita ja yliherkkyyksiä. Kuitenkin niiden syyt ovat usein hieman erilaisia kuin meillä ihmisillä. Homeopaattinen hoito kuitenkin taltuttaa myös eläinten allergiat. Tässä allergia-artikkelissa puran eläinten yliherkkyyksien vyyhteä eläinhomeopatian silmin katsottuna.

Eläinhomeopaattina näen eläinten yliherkkyysoireiden noudattavan vuodenaika ja säiden vaihtelun rytmiä sekä liittyvän erilaisiin ruoka-aine reaktioihin. Oireet ilmenevät useimmiten korvissa, iholla, silmissä, ruoansulatuskanavassa tai anaaleissa – eli poikkeuksetta puhutaan suoliston pahoinvoinnista tai ainakin voimakkaasta epätasapainotilasta. Hilpeyttä herättävää hajupommien paukuttelua, ruoan pulauttelua tai röyhtäilyä pidetään monesti ”normaalina”. ”Ainahan se on sitä tehnyt” tai ”se kuuluu rodun ominaispiirteisiin” –lausunnot ovat valitettavan yleisiä ja jopa hyväksyttyjä toteamuksia, eikä oireilun mahdolliselle aiheuttajalle uhrata ajatustakaan. Samankaltaista ”se kuuluu asiaan” –asennetta on havaittavissa myös lääkityksiin tai ruokien vaihtoon liittyen. Ja kuitenkin kaikki nämä kutina-, korvatöhnä-, ilmavaiva-, plus monet monet muut oireet yrittävät kertoa meille, ettei elimistö voi oikeasti hyvin.  Homeopaattisen hoidon myötä nämä ”normaalit” tilanteet usein katoavat kuin huomaamatta.

Eläinten ruokinta ja allergia – mitä sanoo eläinhomeopatia?

Eläinten ruokinnassa on siirrytty helppoihin ja usein myös halpoja raaka-aineita hyödyntäviin teollisiin rehuihin, joiden imeytyvyys ja ravintoarvot ovat ruoansulatuskanavan toiminnan kannalta kyseenalaisia. Kaikki samasta pussista –syndroomassa yksinkertaiset laadukkaat raaka-aineet on pahimmillaan syrjäytetty kuumakäsitellyllä höyhen-, nahka-, jännejauhopelleteillä höystettynä synteettisillä lisäaineilla. Vitaaliaineiden merkitys on valitettavasti unohdettu yhtä lailla ihmisten kuin eläintenkin teollisissa eineissä; ei siis ihme, että allergiat ja yliherkkyydet ovat niin yleisiä.

Suoliston normaalin flooran ja entsyymitasapainon palauttaminen sekä ylimääräisen kemiallisen painolastin välttäminen ovat avainasemassa yliherkkyysoireiden hoidossa. Boulardii –tehokuuri yhdessä ruokinnan korjaamisen kanssa toimii yleiskuntoa ja hyvinvointia parantavana ja ylläpitävänä ratkaisuna, mutta siirtymävaiheessa tueksi tarvitaan useimmiten myös homeopatiaa.

Eläinhomeopatia avuksi kun allergian tila on pitkittynyt tai vaikea

Pitkittyneen, vaiheittain kehittyneen ja usein monin eri lääkkein hoidetun suolisto- iho-oireilun homeopaattinen hoito vaatii perusteellisen taustatietojen ja vallitsevan tilanteen kartoituksen vastaanotolla. Mukaan on tällöin hyvä ottaa tutkimus-, lääkitys- ja rokotushistoria sekä miettiä etukäteen oireiden eri vaiheiden ilmenemisajankohtia ja –tapoja (kutinoita, eritteitä, hajuja, jne). Yliherkkyydet aiheuttavat eläimille yhtä lailla epämiellyttäviä kehotuntemuksia kuin ihmisille ja voivat ilmetä esimerkiksi ruokahaluttomuutena, sosiaalisuuden muutoksina, ylenpalttisena kirputtamisena, jopa pelkona tai levottomuutena. Kaikki nämä muutokset ja poikkeamat normaalista ovat tärkeitä, homeopaattisen lääkeaineen valintaan vaikuttavia tiedonmurusia. Koska oireilujen taustalla on poikkeuksetta aina monen asian summa, on kokonaistilanteen huomioiva homeopaattinen rakennehoito kestävämpi ratkaisu kuin pelkkä akuuttien oireiden sammuttelu akuuttiaineilla.

Homeopaattisen hoidon vaiheet allergian ja yliherkkyyden hoidossa

Allergisten korva-, iho- ja suolisto-oireiden homeopaattinen hoito etenee vaiheittain. Oireet voivat olla välillä poissa kauankin palatakseen taas stressin, kivun, ruoka-aineen tai muun ulkoisen ärsykkeen vaikutuksesta liki ennalleen. Homeopaattisen hoidon myötä oireilujaksot lyhenevät kerta kerralta huomattavasti ja eläimen toimintakyky palautuu nopeammin ja nopeammin ennalleen. Hoitosuhteen edetessä omistaja oppii tunnistamaan eläimensä reaktiot ja pystyy hoitamaan esiin pyrkivän oireilun jo heti sen alkumetreillä, jolloin varsinainen sairaudentila ei koskaan pääse kehittymään täyteen loistoonsa.

Otathan yhteyttä, mikäli haluat keskustella tarkemmin oman eläimesi yliherkkyyksistä ja niiden eläinhomeopaattisesta hoidosta!