Eläinhomeopatia

Eläinhomeopaatin vastaanotolla

  Eläimillä on tänä päivänä paljolti vastaavia ongelmia kuin ihmisilläkin. Eläessään läheisesti mukana omistajansa arjessa ne myös reagoivat lähiympäristön stresiin ja paineisiin omalle lajilleen typillisellä tavalla. Pitkittyessään stressi- ja kiputilat aiheuttavat moninaisia ei-toivottuja käyttäytymismalleja, joihin ei tunnu löytyvän selitystä, saati apua. Klassinen eläinhomeopatia on usein tällaisissa tilanteissa ”se viimeinen oljenkorsi”, johon tartutaan – myöhemmin toivoen hartaasti, että homeopatia olisi löydetty jo aiemmin.  

Eläinhomeopaatin työ

Eläinhomeopaatin työ perustuu omistajan haastatteluun sekä hoidettavan eläimen tarkkailuun ja tunnusteluun haastattelun aikana. Keskustelun aikana eläimelle annetaan mahdollisuus ilmentää itseään ja rauhoittua uudessa paikassa ilman ylimääräisiä vaatimuksia tai paineistusta. Usein oman eläimen monet arkipäivän manööverit ovat omistajalleen niin normaaleja, ettei niihin edes kiinnitä huomiota – siksi on äärimmäisen tärkeää, että tapaan myös hoidettavan eläinystävän vastaanotolla ja voin tehdä omia havaintoja ja ohjeistaa omistajaa kiinnittämään huomiota tiettyihin seikkoihin lääkeaineen antamisen jälkeen. Eläimet vastaavat homeopaattiseen hoitoon hyvin ja nopeasti – heillä ei ole ihmisten kaltaista tarvetta rakentaa suojamekanismeja tai selitellä tekemisiään, vaan he voivat ilmentää aidosti juuri sitä, miten kyseisellä hetkellä voivat. Kroonisissa tapauksissa eläinhomeopaatti saa apua, jos mukana on aiempi eläinlääkärin tekemä diagnoosi ja mahdolliset laboratoriotulokset – ne ovat tärkeitä aputyökaluja ja varmistavat, että eläinystäväsi saa parhaan mahdollisen hoidon, eikä mikään lääketieteellisesti todennettavissa oleva tärkeä yksityiskohta jää huomioimatta. Koska ruokavaliolla on suuri merkitys eläinystävämme hyvinvointiin, pyrin neuvomaan ja opastamaan myös siinä. Tasapainoinen raakaruokinta (www.murrenmurkina.com) on suurimmalle osalle koiria ja kissoja jo suuri askel kohti parempaa terveyttä. Eläimen näkeminen vastaanotolla on hyvin tärkeää, koska tapaamisen aikana saamani tiedon ja tekemieni havaintojen pohjalta valitsen mahdollisimman hyvin eläimen sen hetkiseen tilanteeseen sopivan homeopaattisen valmisteen. Eläimillekin homeopaattista lääkeainetta annetaan aina minimaalisia annoksia ns. ”pienin mahdollinen annostus joka aikaansaa muutoksen”. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esim. 1 tippaa tai tl kyseistä lääkeainetta esim. kerran viikossa. Valitun lääkeaineen vahvuus, annostus ja antotiheys riippuu aina kyseisen eläinystävän sen hetkisestä vaivasta, elämänvoimasta ja vallitsevista olosuhteista. Akuutissa tilanteessa annostus voi olla tiheämpi ja vahvuus korkeampi kun taas rakennehoidossa ja kroonisessa vaivassa lähdetään usein vahvistamaan eläimen elämänvoimaa ja tukemaan sen paranemisprosessia pidemmän aikavälin kuluessa.  

Eläinhomeopaatin tapaamisen jälkeen

Eläimen paraneminen on aina dynaaminen vuorovaikutusprosessi, joka etenee yksilöllisesti. Omistajan havainnot eläimen tilassa tapahtuvista hienoisistakin muutoksista ovat äärimmäisen tärkeä osa tätä prosessia. Homeopaattinen lääkeaine puolestaan toimii paranemista tukevana katalysaattorina. Koska homeopaattinen lääkeaine saa aikaan nopeitakin hienovaraisia muutoksia eläimen voinnissa, haluan hoidon alkuvaiheessa saada palautetta prosessin etenemisestä jopa viikottain. Optimaalisen hoitotuloksen saavuttamiseksi homeopaattisessa hoidossa on syytä varautua 2-3 tapaamiseen väliseurantoineen; vakavissa pitkittyneissä vaivoissa hoitoprosessi on usein vielä tätä pidempi.

eläinhomeopatia, Jaana Kolehmainen on eläinhomeopaatti

Rakkaat eläimemme ovat suuria opettajiamme ja ansaitsevat hellän huomiomme, myös vaikeina hetkinä!

 

Hinnasto

Ensitapaamiseen (100€) on hyvä varata aikaa n. puolitoista tuntia.

Varaa n. tunnin seurantakäyntiaika (80€) 4-6 viikon päähän ensitapaamisesta.

Tapaamishintaan kuuluu määrättävä lääkeaine sekä ensimmäinen seurantasoitto muutama päivä lääkeaineen ottamisesta. Lyhyistä puhelinyhteydenotoista tapaamisten välissä veloitetaan 20€.

Ota mukaasi rokotustodistukset (ensimmäisistä lähtien), eläilääkärin tekemät diagnoosit ja mahdolliset laboratoriokoetulokset.

Akuuttien tilanteiden puhelinkonsultaatio (15-30 min) 50€

Nettiajanvaraus Hämeentielle

Vapaita aikoja Hämeentien vastaanotollani

 Voit tiedustella vapaita aikoja Pukinmäkeen ja Mankkaalle puhelimitse 040 743 4718 sekä sähköpostitse jaana( ät ) vitalvision.fi


Olen valmistunut klassiseksi eläinhomeopaatiksi Suomen Homeopaattisen Lääketieteen Instituutista (nyk. Transformational School of Homeopathy) (www.homeopatiakoulutus.fi) vuonna 2003. Koulutustani olen ylläpitänyt vuosittain useissa eri homeopatiaseminaareissa. Merkittävimpinä eläinhomeopatian opettajinani ja innoittajinani ovat olleet mm. englantilaiset eläinlääkärihomeopaatit John Saxton ja Sue Armstrong sekä hollantilainen Liesbeth Ellinger. Homeopatiaseminaarien lisäksi osallistun säännöllisesti eläinten käyttäytymistä, stressinhallintaa, terveyttä ja kolutusta koskeviin luentoihin.

 


Video, kysymyksiä ja vastauksia: koirien merkkaaminen ja häiriökäyttäytyminen

Lue aihetta sivuavaa: Hierontaterapia eläimille, Eläinhomeopatian koulutus, Eläinten kesähoito homeopatialla

Back to Top