Kysymyksiä ja vastauksia homeopatiasta

Tällä sivulla erinäisiä kysymyksiä homeopatiasta vastauksineen. Olet myös todella tervetullut lähettämään oman kysymyksesi täällä yleisesti vastattavaksi (anonyymisti tietenkin).

Mikä auttaisi homeopaattisesti mycoplasmaan & huuliherpekseen?

Ilman tapaamista ja alkukartoituksen tekemistä on vaikea sanoa mitään. Mahdollisia homeopaattisia lääkeaineita on kymmeniä, jopa satoja. Homeopaattisen hoidon aloittaminen vaatii tapaamisen, jonka aikana voimme käydä läpi vallitsevaa vaivaa ja sen ilmenemismuotoja sekä muita aiempia oireiluja. Keskustelemme myös sairastumisherkkyydestäsi ja esimerkiksi sinua stressaavista tilanteista. Keskustelun päätteeksi saat ohjeet homeopaattisen hoidon etenemisestä sekä sinulle valitun homeopaattisen lääkeaineen, jolla lähdemme vahvistamaan kehosi omia toimintamekanismeja.

Voiko keuhkoklamydiaa hoitaa homeopatialla?

Homeopatiaa voidaan käyttää myös vakavien sairauksien hoidossa joko sellaisenaan tai tukihoitona muun hoidon rinnalla. Sairauksien diagnosoinnista ja mahdollisten lisätutkimusten tarpeesta vastaa aina lääkäri. Homeopaattisen hoidon aloittaminen vaatii aina tapaamisen tilannekartoituksen ja hoitosuunnitelman tekemiseksi. Homeopaattinen hoito nopeuttaa paranemisprosessia, vähentää kovien kemiallisten lääkitysten tarvetta – turvaten niiden optimaalisen toiminnan, silloin kun niille oikeasti on tarvetta, ja tukee elimistöä toipumisen tiellä.

Pojallani on yhä ihottumaa selässä ja taipeissa vaikka kortisonivoiteita on käytetty ja antibiootteja on syöty paljon, mitä homeopatia voisi tehdä?

Ihottumaoireet ovat aina kiusallisia, jopa tuskallisia. Usein kortisoni- ja antibioottikuurit helpottavat näennäisesti oloa vain sen hetken, kun kuuri on päällä, ja tilanne romahtaa ennalleen pian kuurin loputtua. Lopputulemana on usein toinen toistaan vahvempi ja pidempikestoinen lääkitys. Homeopaattisesti katsottuna kehon oma puolustusjärjestelmä on äärimmäisen viisas ja vahva jaksaessaan ilmaista epätasapainostaan ja ”huonosta olostaan” kaikesta lääkityksestä huolimatta. Syy iho-oireiluun on todennäköisemmin vatsan ja suoliston huonossa tilassa kuin itse iholla – ja kovat lääkekuurit vain huonontavat tilannetta. Homeopaattisella lähdetään eheyttämään ja vahvistamaan kehon ja suoliston tilaa, jolloin ihonkaan ei enää tarvitse oireilla kuten aiemmin. Vaivan totaali paraneminen voi viedä aikaa yhtä kauan kuin mitä ihottuma on ollut vallallaan. Välissä voi olla täysin ihottumattomia kausia ja voimakkaiden muutosten, kasvupyrähdysten, tai muiden stressitilanteiden myötä tilanne voi hetkellisesti huonontua, kunnes häviää ja paranee täysin. Homeopaattinen hoito on prosessi, joka etenee potilaan omassa tahdissa, mukautuen ja reagoiden esiin tuleviin muutoksiin tilassa ja oireilussa. Tästä syystä interaktiivinen yhteydenpito ja säännölliset tapaamiset homeopaattisi kanssa ovat äärimmäisen tärkeitä virstanpylväitä paranemisprosessin edetessä. Ihottuma-alueista on hyvä ottaa kuvia niin lähtötilanteessa kuin matkan varrella.

Meillä on taas korvatulehdus, olemme ottaneet jo monta lääkekuuria, olisiko jotain homeopaattista mitä ottaa?

Mahdollisia korvatulehdusaineita on kymmeniä, ellei satoja – oikean homeopaattisen aineen valitsemiseen tarvitaan hieman enemmän taustatietoja itse oireilusta, sen alkamisesta ja muutoksista, yms., yms. Jos oireilua on jatkunut toistuvasti ja kauan, ei kyseessä ole enää varsinainen akuutti tila, vaan korvaoireilu on syystä tai toisesta kroonistunut. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, että käyt homeopaatin vastaanotolla, jotta koko oireiluhistoria saadaan kirjoitettua ylös. Samalla on hyvä käydä läpi mahdollisia ruoka-aineita, jotka saattavat ylläpitää oireilua. Teille tyypilliseen oireilumalliin on varmasti löydettävissä homeopaattinen rakenneaine ja siihen liittyvä tukiaine, jolla pääsemme ikävästä kierteestä eroon.

Mitä voisin ottaa virtsanpidätysongelmiin, entä kuumiin aaltoihin?

Molemmat vaivat ovat varsin yleisiä hormonitoiminnan syystä tai toisesta muuttuessa. Ne ovat myös hyvin moninaiset ilmenemistavoiltaan eri ihmisillä. Tästä syystä suosittelen käymistä homeopaatin vastaanotolla juuri sinulle sopivan homeopaattisen rakenneaineen löytämiseksi. Alkukeskustelun aikana voimme myös katsoa mahdollisesti kokeilemisen arvoisia ravintolisiä, joilla voit tukea elimistösi optimaalista toimintaa.

Lapsettomuus vaivaa – onko hormoniterapialla mitään vaihtoehtoa?

Lapsettomuuteen on usein monia syitä. Paineet kasvavat usein monikertaisiksi keskenmenojen jälkeen ja elämä alkaa pyöriä hormonipiikkien tahdissa. Homeopaattisen rakennehoidon myötä niin hormoni- kuin muu kehontoimintajärjestelmät pääsevät toimimaan tasapainoisesti, stressi ja suorituspaineet helpottavat ja hedelmöittyminen on mahdollista. Homeopatiaa voi käyttää tukena myös koko raskausajan sekä synnytyksessä. Useat asiakkaat ovat todenneet palautuneensa pitkästäkin synnytyksestä uskomattoman nopeasti homeopaattisen tukihoidon myötä. Kysymyksiä ja vastauksia eläinhomeopatiasta
Back to Top