Kysymyksiä ja vastauksia eläinhomeopatiasta

Tällä sivulla erinäisiä kysymyksiä eläinhomeopatiasta vastauksineen. Olet myös todella tervetullut lähettämään oman kysymyksesi täällä yleisesti vastattavaksi (anonyymisti tietenkin).

Koirallani on paha furunkuloosi, tilanne on jatkunut jo pari kolme vuotta, tilanne on nyt akuutti, tarvitsisimme apua hetimiten.

Furunkuloosi ja vastaavat iho-oireet ovat valitettavan yleisiä. Homeopaattinen rakennehoito sekä ruokinnan läpikäyminen (suoliston kuntoon saattaminen) ovat avainasemassa koirasi toipumisessa. Parhaiten pääsemme eteenpäin tapaamalla, käymällä läpi koirasi ihottuma ja muun mahdollisen oireiluhistorian, käytetyn lääkityksen, labra- ja rokotushistorian. Oireet helpottavat usein kohtuu nopeasti homeopaattisen hoidon aloittamisesta, mutta niin furun kuin muidenkin iho-oireiden paraneminen etenee vaiheittain hyvien ja hieman huonompien jaksojen kautta. Paranemisprosessissa on hyvä varautua ainakin puolesta vuodesta vuoteen, joskus jopa yhtä pitkään aikaan kuin mitä vaivat ovat jatkuneet.

Kissallani todettiin munuaisvika, mitä voin antaa homeopaattisesti, oletko hoitanut tällaisia?

Munuaisen toimintahäiriöitä on kissoilla, ja jopa koirilla, todella paljon. Niitä pystyy hoitamaan eläinhomeopatialla äärimmäisen hyvin ja olen hoitanut niitä paljon. Tilanteesta riippuen homeopaattinen hoito voi olla perinteistä intensiivisempää ja vaatii tarkkaa seurantaa ja nopeaakin muutoksiin reagoimista. Vakavissa tapauksissa suosittelen monesti klassista akupunktiota homeopaattisen hoidon tueksi. Tilanteen säännöllinen seuranta mm verikokein on myös todella tärkeää.

En pääse vastaanotolle, kissani juo paljon ja oksentelee.

Vie kissasi eläinlääkärille mahdollisimman pikaisesti. Kissat kuivuvat nopeasti ja voi olla, että pelkkä nesteytys auttaa, mutta oireilun syy on hyvä selvittää.

Koirani on todella pelokas ja pissii ympäriinsä – en millään ehdi vastaanotolle – mikä avuksi?

Koirallasi voi olla kipu- tai muu stressitila, jonka takia sen on merkkailtava itseään rauhoittaakseen. Pyri selvittämään, mihin koirasi reagoi ja käytä eläinlääkärillä mahdollisen virtsatie-, anaali-, selkä- tai muun kiputilan poissulkemiseksi. Voit myös laittaa Bachin Rescue Remedyä juomaveteen viikon ajan ja katsoa helpottaako se hänen oloaan. Kun aikataulusi helpottavat, olisi hyvä tavata ja katsoa miten homeopatia voisi auttaa koirasi tilannetta.

Liikkumisemme on todella hankalaa, koska koirani pelkää autossa. Löytyisikö homeopatiasta tähän mitään apua?

Koirasi autokammoon voi olla todella monia eri syitä kivusta jännitykseen. Kuulisin mieluusti, miten koirasi reagoi, mitä hän tekee autoilua ennen – aikana – jälkeen, vaikuttaako ajonopeus,…. Milloin tämä on alkanut, onko mitään mikä tilannetta helpottaa, onko hänellä mahdollisesti jotain rakenteellisia tai muita ongelmia, … Eli tarvitsen paljon enemmän tietoja pystyäkseni löytämään oikean, tilanteeseenne sopivan homeopaattisen lääkeaineen. Tulkaa käymään vastaanotolla, niin katsotaan mitä voimme tehdä. Kannattaa myös kokeilla Bachin Rescue Remedyä juomavedessä tai TTTouchin Thunder Shirtiä, josko näistä olisi hänelle apua. Kysymyksiä ja vastauksia klassisesta homeopatiasta
Back to Top