Eläinten hierontaterapia

Poistaa lihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia kiputuntemuksia!

Tasapainottaa elintoimintoja!

Vaikuttaa suotuisasti imunestekiertoon ja hermojärjestelmään!

Parantaa aineenvaihduntaa ja ääreisverenkiertoa!

Rentouttaa mieltä!

Eläinten hierontaterapiassa hoidetaan lihashieronnan ja mobilisoinnin ohessa kehon toiminnallisia heijastealueita ja energiapisteitä. Käsittelyn tarkoituksena on paitsi lihaspinteiden myös mielen rentoutus ja tasapainottaminen. Hermostovaikutuksen kautta eläimen hieronnalla voidaan siis edesauttaa myös stressi- ja käytösongelmista poisoppimista. Hierontaterapeuttisen hoidon tavoitteena on rennosti ja tasapuolisesti kehoaan käyttävä iloinen työ- ja harrastuskaveri.

Ensimmäistä kertaa hierottavana olevan eläimen on joskus vaikea rauhoittua heti hoidon alussa; huomattuaan, ettei tilanteessa ole mitään ”vaarallista”, eläin useimmiten rentoutuu ja jopa nukahtaa. Hierontasession aikana eläimet usein ”auttavat” vaihtamalla asentoa tai venyttelemällä hoidettavaa aluetta kesken hoidon. Hierontaterapeuttinen hoito on  hyvä toistaa muutama kerta noin kuukauden välein.

Rento lihas pystyy optimaaliseen suoritukseen.

Kivuton keho takaa iloisen mielen.

Rauhoittuminen luo perusteet yhteistyölle ja oppimiselle.

Taustani eläinten hierontaterapiaan

Olen valmistunut ELK-Weterin hevoshierojakoulutuksesta hevoshierontaterapeutiksi 2010. Sittemmin olen laajentanut koulutustani ELK-Weterin eläinrefleksologian, l. eläinvyöhyketerapian perusteisiin. Keväällä 2012 osallistuin Pekka Kannuksen järjestämään Kranio-Sakraaali-terapian koulutukseen (KST). Viimeisimpänä olen tutustunut BioDynaamisen terapian perusteisiin.

Hoidossani hyödynnän paitsi em. tietämystä ja tekniikoita, myös Tellington TTouchin ja klassisen akupunktion, meridiaanien ja akupunktiopisteiden vaikutuksia kehon elinjärjestelmiin.

Manuaalisen käsittelyn jälkeisenä tukihoitona kroonisesta kivusta kärsiville eläimille  suositan soveltuvin osin homeopaattista tukihoitoa, akupunktiokäyntejä sekä LifeWaven IceWave tai AcuLife -laastareita.