Hierontaterapia eläimille

Eläinten hierontaterapia

Poistaa lihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia kiputuntemuksia!

Tasapainottaa elintoimintoja!

Vaikuttaa suotuisasti imunestekiertoon ja hermojärjestelmään!

Parantaa aineenvaihduntaa ja ääreisverenkiertoa!

Rentouttaa mieltä!

Eläinten hierontaterapiassa hoidetaan lihashieronnan ja mobilisoinnin ohessa kehon toiminnallisia heijastealueita ja energiapisteitä. Hermostovaikutuksen kautta eläimen hieronnalla voidaan siis edesauttaa myös stressi- ja käytösongelmista poisoppimista. Hierontaterapeuttisen hoidon tavoitteena on rennosti ja tasapuolisesti kehoaan käyttävä iloinen työ- ja harrastuskaveri.

Ensimmäistä kertaa hierottavana olevan eläimen on joskus vaikea rauhoittua heti hoidon alussa; huomattuaan, ettei tilanteessa ole mitään ”vaarallista”, eläin useimmiten rentoutuu ja jopa nukahtaa. Hierontasession aikana monet eläimet ”auttavat” vaihtamalla asentoa tai venyttelemällä hoidettavaa aluetta kesken hoidon. Hierontaterapia on usein hyvä toistaa muutama kerta noin kuukauden välein.

Taustani eläinten hierontaterapian saralla

eläinhieronta-uljas-hevonenOlen valmistunut ELK-Weterin hevoshierojakoulutuksesta hevoshierontaterapeutiksi 2010. Sittemmin olen laajentanut koulutustani ELK-Weterin eläinrefleksologiaan, l. eläinvyöhyketerapiaan. Keväällä 2012 osallistuin Pekka Kannuksen järjestämään Kranio-Sakraaali-terapian koulutukseen (KST). Manuaalisen käsittelyn jälkeisenä tukihoitona kroonisesta kivusta kärsiville eläimille  suositan soveltuvin osin  LifeWaven IceWave tai AcuLife -laastareita. Hieronnan ja KST -käsittelyn tarkoituksena on paitsi lihaspinteiden myös mielen rentoutus ja tasapainottaminen. Hierontaterapeuttisen hoidon tavoitteena on rennosti ja tasapuolisesti kehoaan käyttävä iloinen työ- ja harrastuskaveri. Rento lihas pystyy optimaaliseen suoritukseen. Kivuton keho takaa iloisen mielen. Rauhoittuminen luo perusteet yhteistyölle ja oppimiselle.
Back to Top