Aikaansa edellä oleva homeopatia
Viimeisen vuoden aikana on ollut mielenkiintoista havaita, kuinka tutkijat ovat lopultakin todistettavasti havainneet suoliston kunnolla olevan äärimmäisen tärkeä ja suuri rooli hyvinvointimme kannalta – suolisto on toinen aivomme! Samalla antibioottien on todettu tuhoavan suoliston suotuisia bakteereita jopa vuosiksi eteenpäin.
Homeopatia ymmärtää suolistobakteerien merkityksen
Paradoksaalista eli ei, homeopatia on hyödyntänyt tietoa suolistobakteereiden merkityksestä pitkittyneissä sairauksissa ja elimistön hyvinvoinnin tukijana jo 1920-luvulta lähtien, jolloin Dr. Edward Bach ja myöhemmin hänen kollegansa Dr. John Paterson ja Dr Elizabeth Paterson tutkivat aihealuetta Englannissa. Tutkimustensa edetessä he totesivat homeopaattisten lääkeaineiden vaikuttavan suotuisasti myös suoliston flooraan – ja sitä kautta vahvistavan koko immuunipuolustusta ja eri elinjärjestelmien toimintaa. Joskus mietityttää, miten hyvin voisimmekaan, jos tätäkin liki sata vuotta sitten oivallettua asiaa olisi hyödynnetty ja kehitetty laaja-alaisesti noista ajoista alkaen.
Lääkitys vaikuttaa suoliston bakteerikantaan
Suoliston bakteerikanta peilaa yleisvointiamme. Se reagoi kuin ilmapuntari stressiin, lääkityksiin, onnettomuuksiin, menetyksiin, shokkeihin, jne. Siksi pienimpiinkin ilmeneviin vaivoihin, oireisiin ja tuntemuksiin tulee puuttua hyvissä ajoin ennen kuin ne puhkeavat varsinaiseksi sairaudeksi. Aina ei kannata odottaa siihen asti, että tilanne kehittyy pahemmaksi, tulehdus on päällä tai vointi todella huono. Niin iho- kuin suolisto-oireidenkin hoitoon käytetään usein toinen toistaan pidempiä ja vahvempia antibioottikuureja, jopa aivan pienillä lapsilla. Parhaimmassa tapauksessa suolistoa yritetään suojata kuurin ajan maitohappobakteerein, mutta useinkaan tämä ei riitä korvaaman jo tuhottua hyvänlaatuista suolistobakteerikantaa saati vahvistamaan sitä. Homeopaattisella rakennehoidolla pystytään puolestaan vahvistamaan kehoa jo heti ensioireiden ilmettyä niin, ettei vakavampia tiloja pääse syntymään ja suolistoa rasittavien lääkekuurien määrä saadaan minimoitua.
Hienovaraista hoitoa homeopatian avulla
Ajatus- ja toimintamallina voisi kenties jatkossa ollakin se, että aloitetaan terveydentilan palauttaminen hienovaraisella, kehon toimintoja korjaavilla pehmeillä hoidoilla ja lääkityksillä. Mikäli näistä ei ole hyötyä, voi aina tarvittaessa siirtyä vahvempiin, kemiallisiin lääkkeisiin. Näin kehomme, immuunipuolustuksemme ja suolistomme saa luontaisen mahdollisuuden korjata häiriötilan ja jatkaa eteenpäin entistä ehompana, vahvempana, hyvinvoivempana.
Avoimen uteliaasta, ”entäpä jos tämä sittenkin olisi mahdollista” ajatusmallille olisi varmasti käyttöä useilla elämän eri osa-alueilla, vallalla olevaan ”en tunne asiaa, mutta vastustan” toimintamallin sijaan. WDDTY -julkaisun taannoinen mainoslause:
“Imagine the rest of your life is free from health worries,
and you know how to fix problems when they arise”
istuu kaikessa lohdullisuudessaan kuin nenä päähän homeopaattiseen hoitoon ja sen positiiviseen, elämän voimaa vahvistavaan merkityksee
Muita aiheita kirjoituksissani: